NVM Makelaars logo
Uw woning verkopen? 010 511 44 55

Blog

Geen hogere opbrengst met een bieden vanaf-strategie.

Geen hogere opbrengst met een bieden vanaf-strategie.

Het is één van de door verkopers meest gestelde vragen en daarom al een aantal keer in onze blogs aan de orde gekomen. Levert een bieden vanaf-prijs nou wel of niet een hogere opbrengst op? Helaas is het antwoord: niet. Hoe dat komt en waarom je toch beter een gewone (realistische!) vraagprijs kunt hanteren, is onderzocht door Joost Bouman van de Universiteit Groningen i.s.m. de researchafdeling van overkoepelende vastgoedorganisatie Dynamis.

Overdrachtsbelasting 2021

Overdrachtsbelasting 2021

Vrijstelling overdrachtsbelasting voor starters Eindelijk goed nieuws voor starters. Volgens de Wet Differentiatie Overdrachtsbelasting kunnen kopers tussen 18 en 35 jaar vanaf 1 januari 2021 aanspraak maken op vrijstelling van overdrachtsbelasting. Voorwaarde is wel dat zij de gekochte woning (niet tijdelijk) als hoofdverblijf gebruiken en nog niet eerder van de regeling hebben geprofiteerd.

aankoopmakelaar

Aankoopmakelaar

De meerwaarde van een aankoopmakelaar Het kopen van een huis is voor veel mensen de belangrijkste aankoop van hun leven. Met het ondertekenen van het koopcontract wordt voor jaren (zo niet decennia) een grote financiële verplichting aangegaan. Dat daar goed over nagedacht moet worden, moge duidelijk zijn.

Een groter huis voor gelijke of lagere maandlasten? Met de huidige hypotheekrente is het mogelijk!

Een groter huis voor gelijke of lagere maandlasten?

Een groter huis voor gelijke of lagere maandlasten? Met de huidige hypotheekrente is het mogelijk! Interview met Edwin Verburg, financieel adviseur bij De Hypotheekshop in Berkel en Rodenrijs Op dit moment staat de hypotheekrente historisch laag. Wat betekent dit voor mensen die erover denken een ander huis te kopen?