NVM Makelaars logo
Uw woning verkopen? 010 511 44 55
Wij kennen de markt in Lansingerland als onze broekzak

Blog

Veranderingen in de woningmarkt

Verandering in de woningmarkt

Veranderingen in de woningmarkt Vandaag te koop, binnen een dag alle bezichtigingen volgeboekt en na een week verkocht voor de hoofdprijs. Dat was een tijdlang de norm op de woningmarkt. Een droom voor huizenbezitters, een nachtmerrie voor kopers. Maar de markt normaliseert, ook in Lansingerland. Bij Van Dullink NVM Makelaars zien wij dit als een gezonde ontwikkeling. Een stabiele, evenwichtigere markt waarin de gekte plaatsmaakt voor gezond verstand. Maar wat betekent dat precies? En welke gevolgen hebben deze veranderingen voor verkopers en kopers? 

WOZ waarde

WOZ-waarde

Hoge WOZ-waarde, bezwaar maken of niet? Ieder jaar ontvangen huiseigenaren van de gemeente bericht over de vastgestelde WOZ-waarde van hun woning. Aan de hand van deze WOZ worden de gemeentelijke belastingen bepaald, zoals de verschuldigde OZB en de afvalstoffenheffing. Daarnaast heeft de WOZ ook invloed op diverse andere belastingen zoals de inkomstenbelasting en de schenk- en erfrechtbelasting.

Huis kopen in 2021?

Huis kopen in 2021?

Huis kopen in 2021? Deze ontwikkelingen hebben invloed op het financiële plaatje Wie van plan is in 2021 een nieuwe woning te kopen, moet rekening houden met een aantal ontwikkelingen, die van invloed zijn op het financiële plaatje. Kopers doen er goed aan zich niet alleen blind te staren op de vraagprijs, maar ook te kijken naar de plaatselijke markt, de gemeentelijke belastingen en de overheidsmaatregelen.

Geen hogere opbrengst met een bieden vanaf-strategie.

Geen hogere opbrengst met een bieden vanaf-strategie.

Het is één van de door verkopers meest gestelde vragen en daarom al een aantal keer in onze blogs aan de orde gekomen. Levert een bieden vanaf-prijs nou wel of niet een hogere opbrengst op? Helaas is het antwoord: niet. Hoe dat komt en waarom je toch beter een gewone (realistische!) vraagprijs kunt hanteren, is onderzocht door Joost Bouman van de Universiteit Groningen i.s.m. de researchafdeling van overkoepelende vastgoedorganisatie Dynamis.