NVM Makelaars logo
Uw woning verkopen? 010 511 44 55
Wij kennen de markt in Lansingerland als onze broekzak

Blog

WOZ waarde

WOZ-waarde

Hoge WOZ-waarde, bezwaar maken of niet? Ieder jaar ontvangen huiseigenaren van de gemeente bericht over de vastgestelde WOZ-waarde van hun woning. Aan de hand van deze WOZ worden de gemeentelijke belastingen bepaald, zoals de verschuldigde OZB en de afvalstoffenheffing. Daarnaast heeft de WOZ ook invloed op diverse andere belastingen zoals de inkomstenbelasting en de schenk- en erfrechtbelasting.

Huis kopen in 2021?

Huis kopen in 2021?

Huis kopen in 2021? Deze ontwikkelingen hebben invloed op het financiële plaatje Wie van plan is in 2021 een nieuwe woning te kopen, moet rekening houden met een aantal ontwikkelingen, die van invloed zijn op het financiële plaatje. Kopers doen er goed aan zich niet alleen blind te staren op de vraagprijs, maar ook te kijken naar de plaatselijke markt, de gemeentelijke belastingen en de overheidsmaatregelen.

Geen hogere opbrengst met een bieden vanaf-strategie.

Geen hogere opbrengst met een bieden vanaf-strategie.

Het is één van de door verkopers meest gestelde vragen en daarom al een aantal keer in onze blogs aan de orde gekomen. Levert een bieden vanaf-prijs nou wel of niet een hogere opbrengst op? Helaas is het antwoord: niet. Hoe dat komt en waarom je toch beter een gewone (realistische!) vraagprijs kunt hanteren, is onderzocht door Joost Bouman van de Universiteit Groningen i.s.m. de researchafdeling van overkoepelende vastgoedorganisatie Dynamis.

Overdrachtsbelasting 2021

Overdrachtsbelasting 2021

Vrijstelling overdrachtsbelasting voor starters Eindelijk goed nieuws voor starters. Volgens de Wet Differentiatie Overdrachtsbelasting kunnen kopers tussen 18 en 35 jaar vanaf 1 januari 2021 aanspraak maken op vrijstelling van overdrachtsbelasting. Voorwaarde is wel dat zij de gekochte woning (niet tijdelijk) als hoofdverblijf gebruiken en nog niet eerder van de regeling hebben geprofiteerd.