NVM Makelaars logo
Uw woning verkopen? 010 511 44 55
Wij kennen de markt in Lansingerland als onze broekzak

Verkoop woning uit nalatenschap

Wanneer u een woning erft heeft u financiële en emotionele beslissingen te nemen. Wat gaat u doen met de woning: zelf bewonen of verkopen? Bent u enig erfgenaam of zijn er meerdere personen die rechten hebben? Hoe zit het met de erf- en overdrachtsbelasting? Wat is uw juridische positie en wat moet er allemaal geregeld worden bij de verkoop van een woning uit nalatenschap? 

Download brochure

Begeleiding van A tot Z

Om u hiermee te helpen heeft u een makelaar nodig die ervaring heeft met nalatenschappen en op een heldere manier kan uitleggen wat er allemaal bij zo’n verkoop komt kijken. Van Dullink NVM Makelaars adviseert erfgenamen en/of een executeur testamentair en kan begeleiden en ontzorgen tijdens het hele proces. Wij doen dit op respectvolle wijze en behartigen uw financiële belangen zonder daarbij uw persoonlijke situatie en wensen uit het oog te verliezen. Wij houden gedurende het traject contact met alle betrokkenen, zodat u precies weet waar u aan toe bent. Van waardebepaling tot overdracht en bij elke stap die daartussen zit.

Taxatie en WOZ-check

In een toch al moeilijke periode kan de afwikkeling van een erfenis voor behoorlijk wat spanning en onzekerheid zorgen. Zeker als het om het erven van een woning gaat. U zal eerst moeten bepalen of u de nalatenschap volledig of beneficiair aanvaardt. Er kan immers een hypotheek op de woning rusten die hoger is dan de marktwaarde. Een waardebepaling kan hierover uitsluitsel geven. Daarnaast zal de WOZ-waarde deels de hoogte van de verschuldigde erfbelasting bepalen. Van Dullink NVM Makelaars kan de WOZ-waarde voor u checken en u helpen bij eventuele vervolgstappen, mits u tijdig (binnen 6 weken na overlijden) een nieuwe beschikking opvraagt.

Verkoopklaar maken

Als u besloten heeft tot verkoop van de geërfde woning, adviseren wij u over het verkoopklaar maken ervan. Daarbij moet u niet alleen denken aan het verwijderen van persoonlijke spullen en het uitvoeren van kleine klusjes zoals een frisse laag verf of enkele reparaties, maar ook aan het aanvragen van een energielabel. Tenslotte zetten wij alles in het werk om de woning tegen de best mogelijke voorwaarden te verkopen. Daarbij waarborgen wij de juridische positie van de erfgenamen door onder andere uitsluiting van aansprakelijkheid.

Download brochure

Constantijn
Heeft u interesse in een vrijblijvend gesprek?

Heeft u interesse in een vrijblijvend gesprek?

Inschrijven nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen op de huizenmarkt? Meld je dan snel aan voor de nieuwsbrief.