NVM Makelaars logo
Uw woning verkopen? 010 511 44 55
Wij kennen de markt in Lansingerland als onze broekzak

5 tips voor het verkopen van uw huis

De beslissing om uw huis te verkopen brengt meer keuzes met zich mee dan u zou denken. Hoe gaat u uw woning verkopen? Hoe zorgt u voor een geslaagde bezichtiging? Hoe werken de onderhandelingen? enz. Het is dan ook raadzaam om begeleiding te krijgen van een professionele verkoopmakelaar. Toch kunt u ook zelf veel doen om de verkoop te bespoedigen. Hieronder geven wij u een aantal handige tips die u kunt gebruiken bij de verkoop van uw woning.

1. Goede makelaar kiezen

Het uitkiezen van een goede verkoopmakelaar is niet makkelijk, maar wel erg belangrijk. Kies altijd een makelaar die de woningmarkt in uw regio uit zijn broekzak kent. Een goede verkoopmakelaar zal altijd de meest gunstige prijs voor u realiseren, zodat u de makelaar snel zal terugverdienen. Als u uw woning ook op funda wilt plaatsen, is het belangrijk om voor een NVM makelaar te kiezen. 

2. Laat professionele foto's maken

De foto's zijn het visitekaartje van uw huis. De kwaliteit van de foto’s van uw huis kan het verschil zijn tussen wel of geen kijkers en dus tussen wel of niet verkopen van uw huis. Zorg er dus voor dat de foto's van uw huis van topkwaliteit zijn! Ook kan een video van uw woning een echte meerwaarde zijn. Een goede makelaar zal ook voor professionele foto's van uw huis zorgen.

3. Zorg ervoor dat je huis online zichtbaar is

Als een makelaar een waardebepaling van uw huis heeft uitgevoerd en er professionele fotos's zijn gemaakt is het tijd om de verkoop in volle gang te zetten. Een erkende makelaar zorgt ervoor dat uw woning op funda wordt geplaatst. Funda matcht uw huis vervolgens met de wensen van alle huizenzoekers. Naast een plaatsing op funda kunt u natuurlijk ook uw eigen sociale netwerk(en) inzetten voor de verkoop uw huis. De informatie van uw woning kun je vaak makkelijk delen op meerdere sociale media. Vraag ook vrienden of familie om uw berichten te delen.

4. Zorg voor een op-en-top bezichtiging

Als uw huis te koop staat en de woningpresentatie op funda is geplaatst kunnen de bezichtigingen binnen stromen.  Een eerste indruk van potentiële kopers is vaak cruciaal bij een bezichtiging. U moet uw woning dus zo fraai mogelijk presenteren. Uw woning verkoopt zichzelf wanneer deze er op-en-top bij staat:

 • Ruim goed op (overbodige spullen weghalen, aanrecht en tafelbladen leeg maken)
 • Laat uw huis rust uitstralen (geen souvenirs, post, persoonlijke foto's, enz.)
 • Zorg voor voldoende loopruimte
 • Zorg voor een comfortabele kamertemperatuur
 • Beperk het gezinsleven (breng uw kinderen of huisdieren indien mogelijk naar de buren of familie)
 • Maak uw huis zo licht mogelijk
 • Zorg voor een frisse lucht in uw woning
 • Wc-bril naar beneden met klep dicht
 • Repareer kleine mankementen
 • Maak de bedden netjes op 
 • Maak de tuin gezellig (tuinset buiten zetten en bloeiende planten in potten)

5. Slimme onderhandeling

Als je een koper hebt gevonden voor je woning, is het tijd om te gaan onderhandelen over de prijs. Onderhandelingen zijn een gecompliceerd proces, waardoor het aan te raden is om een goede makelaar in te schakelen. Een goede verkoopmakelaar realiseert de beste prijs voor je woning. Ook het proces na akkoord tussen de koper en de verkoper heeft ondersteuning van makelaar nodig.

 

Huis verkopen in regio Lansingerland?

Wilt u uw huis verkopen in regio Lansingerland? Zoekt u een goede verkoopmakelaar? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op of lees hier meer over onze diensten.

Constantijn
Heeft u interesse in een vrijblijvend gesprek?

Benieuwd naar de waarde van uw woning?

Inschrijven nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen op de huizenmarkt? Meld je dan snel aan voor de nieuwsbrief.